1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Fácán - gesztenyével - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Fácán gesztenyével

Hozzávalók:

  • fácánok
  • olivaolaj
  • vaj
  • hagyma
  • gesztenye
  • liszt
  • vörösbor
  • tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
  • narancs
  • rizibizikocsonya
  • bouquet garni

Feldarabolok két fácánt, a darabokat olaj-vaj keveréken megbarnítom, sütőtálba rakom. A visszamaradt zsiradékon két felszeletelt hagymát és negyed kiló meghámozott gesztenyét dinsztelek, majd ezt is a hús mellé teszem. Egy serpenyőbe három csapott evőkanálnyi lisztet szórok, két- három percig kevergetem, aztán elveszem a tűzről, szép lassan hozzáöntök másfél deci száraz vörösbort, meg négy és fél deci hideg tyúkhúslevest,illetve szárnyasalaplét. Felforralom és főzöm, amig be nem sűrűsödik. Végül beleszórom egy fél narancs lereszelt héját, belefacsarom a fél narancs levét, hozzáteszek két kiskanálnyi ribizlikocsonyát, majd az egésszet a húsra öntöm.Beleteszek egy bouquet garnit, lefödöm, és száznyolcvan fokos sütőben puhára sütöm.

Tagged Under

Elérhetőségeink

Szobafoglalás: +36 62/315-640
6721 Szeged, Maros utca 37.

Asztalfoglalás
Tel.: +36 62/315-640
Mobil: +36 20/230-94-56
E-mail: illespanzio@invitel.hu
Étterem nyitvatartás: H-SZo 11:00-22:00,
V: 11:00-21:00 óráig (igény szerint tovább is)
Az oldalt készítette: Kontraszt Web és Videó Stúdió

Térkép