1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Fürj - pezsgős málnaszósszal - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Fürj pezsgős málnaszósszal

Hozzávalók:

  • fürjek
  • bors
  • extraszűz olívaolaj
  • málna
  • pezsgő
  • kukoricakeményítő
  • friss rozmaring

Veszek személyenként két fürjet, sózom borsot őrlök rá. Fogok egy olyan serpenyőt amit a sütőbe is be tudok tenni, olivaolajat forrósítok benne, megbarnítom rajta a madarakat, aztán a hátukra fektetem őket, mellüket leterítem baconszelettel.A serpenyőt az előmelegített kétszázhúsz fokos sütőbe rakom, a teljes sütés idő negyven perc lesz. az első negyedóra elteltével a hőmérsékletet száznyolcvan fokra csökkentem. Közben géppel lepürésítek (két személyre számítva) negyed kiló málnát, belekeverek negyed liter pezsgőt, sózom, borsozom. Amikor a második negyedóra is letelt, a serpenyőbe öntöm a málnapürét, majd az állatkákat további tíz percig sütöm. Ennek elteltével kiragadom őket a serpenyőből, a szaftot pedig egy kis lábosba öntöm át.Két kiskanál , elkeverek egy kevés hideg vízzel,a szafthoz adom, két percig együtt főzöm, hogy besűrűsödjön.Nagy fehértányérok aljára kanalazom a mártást, rárakok két-két fürjet, zöld rozmaringágat teszek melléjük. Nem egy túlbonyolított étel, de hatásos, és elég profi benyomást tud kelteni.

Tagged Under

Elérhetőségeink

Szobafoglalás: +36 62/315-640
6721 Szeged, Maros utca 37.

Asztalfoglalás
Tel.: +36 62/315-640
Mobil: +36 20/230-94-56
E-mail: illespanzio@invitel.hu
Étterem nyitvatartás: H-SZo 11:00-22:00,
V: 11:00-21:00 óráig (igény szerint tovább is)
Az oldalt készítette: Kontraszt Web és Videó Stúdió

Térkép