1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Flambírozott fűrjek madeirábaan - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Flambírozott fűrjek madeirábaan

Hozzávalók:

  • fürjek
  • rizs
  • madeira
  • szegfűszeg
  • őrölt gyömbér
  • narancs
  • vaj
  • fenyőmag (mandula)
  • konyak

 

A madárkákat ez esetben rizzsel töltöm, madeirás-narancsos szaftban párolom, majd konyakkal flambírozom. mindennekelőtt megfőzöm a rizst, úgy lehet számolni hogy fűrjenként két-két csapott evőkanálnyi rizsre lesz szükség.Lábosba öntök (nyolc fürjhöz, azaz négy személyre számítva) négy deci madeirát,beleszórok nyolc csapott evőkanálnyi mazsolát,beleteszek három szegfűszeget, felforralom, öt percig főzöm. Akkor leszűröm, kidobom a szegfűszeget, a mazsolát pedig a főtt rizshez adom, a madeirát félreteszem. a rizshez adok még fél kiskanál gyömbért, egy kevés reszelt narancshéjat, egy kanál olvasztott vajat és öt-tíz deka apróra vágott fenyőmagot (esetleg mandulát), jól összekeverem, a madarakba töltöm. tepsibe rakom a jószágokat, leöntöm őket olvasztott vajjal, és negyven-negyvenöt pperc alatt a sütőben készre sütöm. A félretett madeirát elkeverem olvasztott vajjal meg egy narancs kicsavart levével, és sütés közben ezzel locsolgatom amadarakat.
Ha kész, átrakom őket egy tűzálló tálra (ez nem kötelező csak a csin miatt történik) rájuk öntöm a szaftot, jól összemelegítem az egésszet, és az asztalnál egy merőkanálnyi (nagyjából négy kupica) konyakkal flambírozom.

Tagged Under

Elérhetőségeink

Szobafoglalás: +36 62/315-640
6721 Szeged, Maros utca 37.

Asztalfoglalás
Tel.: +36 62/315-640
Mobil: +36 20/230-94-56
E-mail: illespanzio@invitel.hu
Étterem nyitvatartás: H-SZo 11:00-22:00,
V: 11:00-21:00 óráig (igény szerint tovább is)
Az oldalt készítette: Kontraszt Web és Videó Stúdió

Térkép