1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Vadkacsamell - feketeribizlivel - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Vadkacsamell feketeribizlivel

Hozzávalók:

  • vadkacsmellek
  • bors
  • alma
  • barna cukor
  • citrom
  • aszalt feketeribizli (aszalt cseresznye aszaltszilva kaliforniai mazsola)
  • őrölt fahéj
  • koriander
  • erős pirospaprika (cayenne bors)
  • vaj
  • olivaolaj

 

Gyors, egyszerű, de jó. aszalt feketeribizli kell hozzá, esetleg aszalt cseresznye, végső esetben megteszi a fekete kaliforniai mazsola is, egyszer ki lehet próbálni aszaltszilvával. Először a mártást készítem el, meghámozok, kimagozok és vékonyra szeletelek két almát, labosba teszem két deci vízzel, egy evőkanál barnacukorral és ugyanannyi citromlével.
Felforralom és tíz percig főzöm, illetve míg az alma meg nem puhul.Akkor beleteszem a feketeribizlit, és további öt percig főzöm együtt. Leveszem a tűzről,késhegynyi fahéjat, meg kevesebb őrölt koriandert, jó sok erős pirospaprikát (cayanne borsot) és két evőkanál vajat keverek bele.Azonnal tálalom ahogy elolvad avaj- a húst épp ekkorra kell elkészíteni. Utóbbi annyiból áll, hogy a lebőrözött, kicsontozott, sóval-borssal meghintett fél melleket olivaolajon öt perc alatt angolosra sütöm.

Tagged Under

Elérhetőségeink

Szobafoglalás: +36 62/315-640
6721 Szeged, Maros utca 37.

Asztalfoglalás
Tel.: +36 62/315-640
Mobil: +36 20/230-94-56
E-mail: illespanzio@invitel.hu
Étterem nyitvatartás: H-SZo 11:00-22:00,
V: 11:00-21:00 óráig (igény szerint tovább is)
Az oldalt készítette: Kontraszt Web és Videó Stúdió

Térkép