1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Őzgerinc - whiskymártásban, gesztenyegaluskával - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Őzgerinc whiskymártásban, gesztenyegaluskával

Hozzávalók:

  • őzgerinc
  • demi-glace
  • bors
  • liszt
  • olivaolaj
  • fokhagyma
  • whisky
  • vaj

A körítéshez:

  • gesztenye
  • liszt
  • vaj
  • marhahúsleves (csontleves, alaplé)
  • fehérbor

 

Kész demi-glace kel hozzá, ezt tehát jó előre elkészítem.Az őzgerincből ujjnyi vastag szeleteket vágok, borsozom, sózom, lisztbe forgatom, kevés olajon kisütöm őket. A visszamaradt olajhoz finomra vágott fokhagymát,gorombára tört zöld és piros borsot adok, leveszem a tűzről és fél-egy deci whiskyt,két deci demi-glace mártást és háromevőkanál vajat teszek bele, és tálaláskor a húsra öntöm. A gesztenyegaluskákhoz a gesztenyét puhára főzöm, szitán áttöröm, lisztet,vajat, húslevest és bort adok hozzá, majd kis lángon nagyon sűrűre főzöm. A végén kanállal kiszaggatva adom a hus mellé.

Tagged Under

Elérhetőségeink

Szobafoglalás: +36 62/315-640
6721 Szeged, Maros utca 37.

Asztalfoglalás
Tel.: +36 62/315-640
Mobil: +36 20/230-94-56
E-mail: illespanzio@invitel.hu
Étterem nyitvatartás: H-SZo 11:00-22:00,
V: 11:00-21:00 óráig (igény szerint tovább is)
Az oldalt készítette: Kontraszt Web és Videó Stúdió

Térkép