1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Vadnyúl bánáti módon - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Vadnyúl bánáti módon

Hozzávalók:

  • egy nyúl
  • füstölt szalonna
  • zsemlemorzsa
  • ecet
  • kockacukor
  • disznózsír
  • tejföl
  • vörösbor

 

Megnyúzom az állatkát, egy tálba rakom, leöntöm hideg vízzel, és kiteszem a kamrába, ott is hagyom másnapig. Akkor előbb leszedegetem a hártyát, azután szalonnával igen alaposan megtűzdelem, tepsibe fektetem, sózom,ráhintek egy marék zsemlemorzsát. A nyúl gerince mentén nyolc szem ecetbe mártott kocka cukrot rakok végig, melléteszek egy darab zsírt,öntök a tepsibe három deci tejfölt, és némi bort is, azután sütőben gyakori locsolás mellettt pirosrs sütöm a nyulat. Krumpligombócot főzök mellé.

Tagged Under

Elérhetőségeink

Szobafoglalás: +36 62/315-640
6721 Szeged, Maros utca 37.

Asztalfoglalás
Tel.: +36 62/315-640
Mobil: +36 20/230-94-56
E-mail: illespanzio@invitel.hu
Étterem nyitvatartás: H-SZo 11:00-22:00,
V: 11:00-21:00 óráig (igény szerint tovább is)
Az oldalt készítette: Kontraszt Web és Videó Stúdió

Térkép