fbpx

logo

    Vadliba - Lady Rowena módra

    Vadliba Lady Rowena módra

    Hozzávalók:

    • vadliba
    • alma
    • hagyma
    • bacon
    • sárgarépa
    • zeller
    • babérlevél
    • zöldpetrezselyem
    • kakukkfű
    • tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
    • vörösbor
    • kukoricakeményítő

     

    A megtisztított vadlibát egy éjszakán át sós vízben áztatom. Lecsöpögtetem, leszárítom, hasába rakok két-két negyed almát és vöröshagymát, tepsibe teszem vékony con szalonnát terítek a mellére, majd annyi időre rakom a sütőbe amíg, a bacon szallonnák szép ropogóssá válnak.Ekkor leveszem a bacont, a tepsibe egy négybe vágott vöröshagymát, egy feldarabolt sárgarépát, néhány darabka zellert, egy babérlevelet, két-három száll zöldpetrezselymet, fél kiskanál kakukkfüvet teszek,ráöntök fél liter tyúkhúslevest és egy negyed liter vörösbort. addig sütöm, amig a hús szinte már elválik a csontoktól. A leszűrt szaftott vízben elkevert egy evőkanál kukoricakeményítővel sűrítem be, és csészébe adom a liba mellé.

    © 2021 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.

    Az Illés Hotel*** és Stüszi Vadász Étterem a veszélyhelyzet alatt is nyitva tart.

    További részletekért kattintson ide!