fbpx

logo

    Őzgerinc - whiskymártásban, gesztenyegaluskával

    Őzgerinc whiskymártásban, gesztenyegaluskával

    Hozzávalók:

    • őzgerinc
    • demi-glace
    • bors
    • liszt
    • olivaolaj
    • fokhagyma
    • whisky
    • vaj

    A körítéshez:

    • gesztenye
    • liszt
    • vaj
    • marhahúsleves (csontleves, alaplé)
    • fehérbor

     

    Kész demi-glace kel hozzá, ezt tehát jó előre elkészítem.Az őzgerincből ujjnyi vastag szeleteket vágok, borsozom, sózom, lisztbe forgatom, kevés olajon kisütöm őket. A visszamaradt olajhoz finomra vágott fokhagymát,gorombára tört zöld és piros borsot adok, leveszem a tűzről és fél-egy deci whiskyt,két deci demi-glace mártást és háromevőkanál vajat teszek bele, és tálaláskor a húsra öntöm. A gesztenyegaluskákhoz a gesztenyét puhára főzöm, szitán áttöröm, lisztet,vajat, húslevest és bort adok hozzá, majd kis lángon nagyon sűrűre főzöm. A végén kanállal kiszaggatva adom a hus mellé.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.