fbpx

logo

    Fogoly - kocsonyában

    Fogoly kocsonyában

    Hozzávalók:

    • fogoly
    • szárnyasalaplé
    • zselatin

    Ehhez kell minimumhárom fogoly de inkább több.
    Megtűzdelem megsütöm és teljesen kihűtöm őket, aztán a mellhúst leválasztom a csontról és fölszeletelem. ( A többit is leszedem a csontról,ledarálom, elkeverem sűrű besamellel, némi madeirával fűszeszerezem, és pirítossal tálalom) A csontokat szárnyasalaplével kifőzöm, a levet finom szűrőn vagy konyharuhán,átszűröm, és zselatin hozzáadásával kocsonyát készítek belőle.A megfőtt kocsonyát őzgerinc formában töltöm, és tetszetősen beledermesztem a felszeletelt fogolyhúst, amit vajon párolt szeletelt erdei gombával rétegezek.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.