fbpx

logo

    Vadkacsamell - feketeribizlivel

    Vadkacsamell feketeribizlivel

    Hozzávalók:

    • vadkacsmellek
    • bors
    • alma
    • barna cukor
    • citrom
    • aszalt feketeribizli (aszalt cseresznye aszaltszilva kaliforniai mazsola)
    • őrölt fahéj
    • koriander
    • erős pirospaprika (cayenne bors)
    • vaj
    • olivaolaj

     

    Gyors, egyszerű, de jó. aszalt feketeribizli kell hozzá, esetleg aszalt cseresznye, végső esetben megteszi a fekete kaliforniai mazsola is, egyszer ki lehet próbálni aszaltszilvával. Először a mártást készítem el, meghámozok, kimagozok és vékonyra szeletelek két almát, labosba teszem két deci vízzel, egy evőkanál barnacukorral és ugyanannyi citromlével.
    Felforralom és tíz percig főzöm, illetve míg az alma meg nem puhul.Akkor beleteszem a feketeribizlit, és további öt percig főzöm együtt. Leveszem a tűzről,késhegynyi fahéjat, meg kevesebb őrölt koriandert, jó sok erős pirospaprikát (cayanne borsot) és két evőkanál vajat keverek bele.Azonnal tálalom ahogy elolvad avaj- a húst épp ekkorra kell elkészíteni. Utóbbi annyiból áll, hogy a lebőrözött, kicsontozott, sóval-borssal meghintett fél melleket olivaolajon öt perc alatt angolosra sütöm.

    © 2021 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.

    Az Illés Hotel*** és Stüszi Vadász Étterem a veszélyhelyzet alatt is nyitva tart.

    További részletekért kattintson ide!