fbpx

logo

    Vadnyúl bánáti módon

    Vadnyúl bánáti módon

    Hozzávalók:

    • egy nyúl
    • füstölt szalonna
    • zsemlemorzsa
    • ecet
    • kockacukor
    • disznózsír
    • tejföl
    • vörösbor

     

    Megnyúzom az állatkát, egy tálba rakom, leöntöm hideg vízzel, és kiteszem a kamrába, ott is hagyom másnapig. Akkor előbb leszedegetem a hártyát, azután szalonnával igen alaposan megtűzdelem, tepsibe fektetem, sózom,ráhintek egy marék zsemlemorzsát. A nyúl gerince mentén nyolc szem ecetbe mártott kocka cukrot rakok végig, melléteszek egy darab zsírt,öntök a tepsibe három deci tejfölt, és némi bort is, azután sütőben gyakori locsolás mellettt pirosrs sütöm a nyulat. Krumpligombócot főzök mellé.

    © 2021 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.

    Az Illés Hotel*** és Stüszi Vadász Étterem a veszélyhelyzet alatt is nyitva tart.

    További részletekért kattintson ide!