Fácán gesztenyével
Hozzávalók:
- fácánok
 - olivaolaj
 - vaj
 - hagyma
 - gesztenye
 - liszt
 - vörösbor
 - tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
 - narancs
 - rizibizikocsonya
 - bouquet garni
 
Feldarabolok két fácánt, a darabokat olaj-vaj keveréken megbarnítom, sütőtálba rakom. A visszamaradt zsiradékon két felszeletelt hagymát és negyed kiló meghámozott gesztenyét dinsztelek, majd ezt is a hús mellé teszem. Egy serpenyőbe három csapott evőkanálnyi lisztet szórok, két- három percig kevergetem, aztán elveszem a tűzről, szép lassan hozzáöntök másfél deci száraz vörösbort, meg négy és fél deci hideg tyúkhúslevest,illetve szárnyasalaplét. Felforralom és főzöm, amig be nem sűrűsödik. Végül beleszórom egy fél narancs lereszelt héját, belefacsarom a fél narancs levét, hozzáteszek két kiskanálnyi ribizlikocsonyát, majd az egésszet a húsra öntöm.Beleteszek egy bouquet garnit, lefödöm, és száznyolcvan fokos sütőben puhára sütöm.
