fbpx

logo

    Fácán - gesztenyével

    Fácán gesztenyével

    Hozzávalók:

    • fácánok
    • olivaolaj
    • vaj
    • hagyma
    • gesztenye
    • liszt
    • vörösbor
    • tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
    • narancs
    • rizibizikocsonya
    • bouquet garni

    Feldarabolok két fácánt, a darabokat olaj-vaj keveréken megbarnítom, sütőtálba rakom. A visszamaradt zsiradékon két felszeletelt hagymát és negyed kiló meghámozott gesztenyét dinsztelek, majd ezt is a hús mellé teszem. Egy serpenyőbe három csapott evőkanálnyi lisztet szórok, két- három percig kevergetem, aztán elveszem a tűzről, szép lassan hozzáöntök másfél deci száraz vörösbort, meg négy és fél deci hideg tyúkhúslevest,illetve szárnyasalaplét. Felforralom és főzöm, amig be nem sűrűsödik. Végül beleszórom egy fél narancs lereszelt héját, belefacsarom a fél narancs levét, hozzáteszek két kiskanálnyi ribizlikocsonyát, majd az egésszet a húsra öntöm.Beleteszek egy bouquet garnit, lefödöm, és száznyolcvan fokos sütőben puhára sütöm.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.